Dieren Safaripark Beekse Bergen houden hoofd koel

IMG_20160516_161101Nederland zucht en steunt vanwege de warmte en de hittegolf is nog maar net begonnen. Verkoeling zoeken is de beste remedie. Ook de dieren van Safaripark Beekse Bergen zijn zo verstandig, met af en toe wat hulp van de verzorgers. De afdeling dierverzorging heeft voor de bewoners van het park allerlei verfrissende zaken in petto (bron: persbericht).

De olifanten krijgen – zolang ze interesse tonen – meerdere keren per dag een koude douche in het buitenverblijf. De bavianen zijn regelmatig in de weer met ijsklontjes wat leidt tot grappige taferelen. Voor de roofdieren, verschillende apensoorten en bijvoorbeeld de ringstaartmaki’s bereiden de verzorgers speciale vlees- en fruitijsjes. IJskoud het lekkerst! De tijgers trekken regelmatig een baantje in het water dat hun verblijf omringd, zeker als er een door de verzorgers toegeworpen lekker hapje in ronddrijft. De Pater Davidsherten zoeken met dit weer ook het water op en zo hebben nog veel meer dieren hun eigen manier om af te koelen. Ook met hoge temperaturen is er dus genoeg te zien en te beleven in Safaripark Beekse Bergen.

Lees ook:Africa by Light in Safaripark Beekse Bergen
Lees ook:Libéma realiseert met Safari Resort Beekse Bergen unieke vakantiebestemming in Nederland
Lees ook:Opening lippenberenverblijf woensdag 24 augustus in Safaripark Beekse Bergen
Lees ook:Safaripark Beekse Bergen: pasgeboren vijfling jachtluipaardjes voor het eerst naar buiten!
Lees ook:ZooSite-Awards voor Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>