Maandag eerste zomerse dag

IMG_20160522_123256Maandag belooft de eerste zomerse dag van dit jaar te worden. Eerder leek dinsdag die eer te beurt te vallen, maar het verwachte mooie weer komt een dag eerder. Het blijft helaas bij een eendagsvlieg: dinsdag daalt het kwik naar 16 graden op Texel tot 21 in Limburg, waait aan zee een krachtige westenwind en is er in het oosten en zuiden kans op een bui.

Zie ook: IJsheiligen

Zondag, Moederdag, klimmen de temperaturen al omhoog en schijnt de zon volop, maar maandag doet het weer daar nog een schepje bovenop, met 22 graden op de Wadden tot 27 graden in het zuidoosten. Als het in De Bilt minstens 25 graden wordt, is er officieel sprake van een zomerse dag. Vorig jaar was de eerste zomerse dag op 20 mei, het jaar ervoor pas op 6 juni. Voor Hemelvaartsdag zien de voorspellingen er wat somberder uit.

Lees ook:Vanaf maandag knapt het weer op
Lees ook:Vrijdag eerste tropische dag van het jaar
Lees ook:September sluit af met zomers weekend
Lees ook:Vanaf komend weekend zomers weer
Lees ook:Koninginnedag: zonnig, maar fris

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>