Duinenmars 2015 in Den Haag

IMG_20160602_124812Zaterdag 11 en zondag 12 april vindt in Den Haag de 64e editie van de Duinenmars plaats. Het is voor mij een vleugje nostalgie, want als kind deed ik een keer of zes mee aan de grootste wandelmars van de Randstad, de jaarlijkse lentemars door de duinen van Den Haag en Scheveningen. Start en finish zijn de parkeerplaats aan de Machiel Vrijenhoeklaan in Kijkduin.

Er zijn verschillende afstanden; voorinschrijven: zie website. In 1952 organiseerde de Scoutinggroep Admiraal de Ruijter de eerste Duinenmars, met als doel geld in te zamelen voor onder andere gehandicapte scoutingjongeren. Sommige kinderen die toen meeliepen, doen dat nu nog: nu vaak met hun kleinkinderen. Het aantal wandelaars is afhankelijk van het weer en schommelt tussen de 13.000 en 15.000.

Inschrijving kan op beide dagen bij de start; het inschrijfgeld bedraagt € 3,50 per wandelaar. Alle deelnemers die de mars voor het eerst of voor een lustrumaantal volbrengen, ontvangen een medaille. De anderen ontvangen een cijfer dat aangeeft hoe vaak de Duinenmars is gewandeld. De opbrengst gaat nog altijd naar georganiseerd jongerenwerk met weinig financiële armslag. Zo gaat er ieder jaar geld naar de Haagse mytylschool en stichting Effatha, voor doven en slechthorenden-onderwijs in Zoetermeer.

Lees ook:Duinenmars door Den Haag en Scheveningen
Lees ook:Hanzetocht Kampen – eerste in reeks unieke seizoenwandelingen IJsseldelta
Lees ook:Nacht van Oranje Emmeloord met paalzitten en Kennedymars
Lees ook:Actieplatform WandelVooreenAnder voor wandelaars met hart op de juiste plaats
Lees ook:Mars der Beschaving tegen harde bezuinigingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>