Actieplatform WandelVooreenAnder voor wandelaars met hart op de juiste plaats

1239x205_fit_headerfoto_02Vanaf februari 2014 start het actieplatform ‘Wandel voor een ander‘ voor alle wandelaars die hun prestatie willen gebruiken om geld op te halen voor een goed doel. Het gebeurt steeds vaker dat wandelaars hun hobby en hun prestatie inzetten om geld en steun te verzamelen voor een goed doel. Het platform wil deze ontwikkeling stimuleren en ondersteunen. In landen als in het Verenigd Koninkrijk hebben onderzoeken laten zien dat circa 65% van de wandelaars minstens 1x per jaar een actie opstart voor een goed doel. Vaak gebeurt dat nog door traditioneel met de pet langs te gaan bij buren, familie, vrienden en bekenden, maar  in alle digitale mogelijkheden van nu hoeft dit natuurlijk niet meer (bron: persbericht).

Nederland telt 6.600.000 mensen van alle leeftijden die regelmatig wandelen. Samen maken zij jaarlijks 710 miljoen wandelingen. Dat maakt de wandelsport tot een van grootste sporten in Nederland. Behalve grootschalige evenementen zoals de Rode Kruis Bloesemtocht en de Nijmeegse 4Daagse zijn er iedere week tientallen kleinere evenementen in het hele land. Ook wandelroutes als het Pieterpad of de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela zijn populair.

Wandelaars die zich aanmelden bij het actieplatform hoeven zich geen zorgen te maken over administratie of verantwoording van het toegezegde geld. Daar zorgt het platform voor. In drie simpele stappen maakt een wandelaar een nieuwe actie aan. De keuze voor welk evenement en welk Goed Doel is aan de wandelaar. Daarna is een kort berichtje aan vrienden en bekenden genoeg om te beginnen. Het platform houdt wandelaar én sponsor op de hoogte. De onafhankelijke stichting ‘Presteren voor een ander’ beheert de sponsorgelden tot de actie voorbij is en maakt daarna het volledige sponsorbedrag zonder inhouding van kosten over aan het door de wandelaar gekozen goede doel.

WandelVooreenAnder is een initiatief van A&A Projecten uit Diemen, dat ervaring opdeed met het platform Vierdaagse Sponsorloop, gekoppeld aan de Nijmeegse 4Daagse. Met dit als basis is dit platform de eerste van een hele reeks, zoals FietsvoorElkaar, RoeivoorElkaar en VoetbalvoorElkaar. Het Amerikaanse wijnmerk Barefoot Wines ondersteunt het platform als onderdeel van haar beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat stopt niet bij het ondersteunen van goede doelen, Barefoot Wines is ook sponsor van de Gaypride om bij te dragen aan meer tolerantie onder de medemens en is partner van de Surfrider Foundation waarmee ze twintig strandschoonmaakdagen per jaar organiseert.

Lees ook:Abseilen van de Euromast als lancering platform Overjekop
Lees ook:Vrijdag 15/9: nationale actiedag voor Sint-Maarten
Lees ook:Vierdaagse Nijmegen: de laatste dag
Lees ook:Duinenmars 2015 in Den Haag
Lees ook:Duinenmars door Den Haag en Scheveningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>