Aaltjesdagen Harderwijk 2014

Donderdag 12 tot en met zaterdag 14 juni vindt in Harderwijk de 31e editie plaats van de Aaltjesdagen: ‘het leukste evenement van de Veluwe’ (2015: klik hier). Uit Volendam komt de ‘palingsound’, maar Harderwijk was vroeger dé palingstad (aaltjesstad) aan het IJsselmeer. Ooit telde het Zuiderzeestadje veel palingrokerijen. In 1980 werd de Boulevard gerenoveerd: reden voor een feest, dat uitgroeide tot een jaarlijks terugkerend evenement.

De Aaltjesdagen zijn op donderdag- en vrijdagavond en zaterdag, met activiteiten voor jong en oud, zoals: een muziekfestival, een dancefestival, literaire optredens en een historisch schouwspel, sport, een grote braderie, oude ambachten en spektakel op het water. De allerkleinsten kunnen terecht op de Vischmarkt, de wat groteren op de Stille Wei. Daar is vrijdag de WK voetbalwedstrijd Nederland-Spanje gratis op een groot scherm te zien. Zaterdag is het hoogtepunt van de Aaltjesdagen, als vanouds de feestelijke opening van het toeristenseizoen, met onder andere braderie en demonstraties op de Boulevard, oude ambachten en kindervertier op de Vischmarkt, literair en muzikaal genot op de Smeepoortenbrink, clincs en sport op de Boulevard, een historisch schouwspel, muziek en een terras op de Markt, een Boeldag en concert op het Kerkplein en een dancefestival op de Stille Wei.

Lees ook:Aaltjesdag Harderwijk 2013
Lees ook:Aaltjesdagen 2015 en Visserijdag Harderwijk
Lees ook:Aaltjesdagen Harderwijk 2010
Lees ook:Aaltjesdagen Harderwijk 2012
Lees ook:Aaltjesdagen 2016 Harderwijk – 10 t/m 12 juni

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>