Aaltjesdag Harderwijk 2013

Donderdag 6 tot en met zaterdag 8 juni 2013 vindt in Harderwijk de 30e editie plaats van de Aaltjesdagen (2014: klik hier): ‘het leukste evenement van de Veluwe’, aldus de aankondiging. Uit Volendam komt de ‘palingsound’, maar Harderwijk was vroeger dé palingstad (aaltjesstad) aan het IJsselmeer. Ooit telde het Zuiderzeestadje veel palingrokerijen. In 1980 werd de Boulevard gerenoveerd: reden voor een feest, dat uitgroeide tot een jaarlijks terugkerend evenement. Op tal van plekken in de historische binnenstad is voor jong en oud van alles te beleven, zoals: een scholierenfeest, een muziekfestival, een dancefestival, een literair festijn, een historisch schouwspel, sport, een grote braderie, oude ambachten en kunst op het water.

Traditiegetrouw beginnen de Aaltjesdagen donderdagavond met een dancefeest voor middelbare scholieren op de Stille Wei, dat vrijdagavond het domein is van popfestival ‘Oh Deer!’ en zaterdag voor hardcore fans, met een Techno Area, een House Area en een Harstyle Area. Zaterdag is het hoogtepunt van de Aaltjesdagen, als officiële opening van het toeristenseizoen, met onder andere braderie en demonstraties op de Boulevard, oude ambachten en kindervertier op de Vischmarkt, Een Literair Café op de Smeepoortenbrink, een historisch schouwspel in de Haven, muziek en dans op de Markt, Boeldag op het Kerkplein en een afsluitend concert in de Plantagekerk. Het strandeiland is het nieuwe terrein voor sport en spel, dat door de gemeente is opgeleverd in het kader van waterfront. Nieuw is een voetbaltoernooi voor dak- en thuislozen op de Boulevard, P6, een van de toernooien voorafgaand aan de finale van 4 tot en met 7 juli in Amsterdam.

Lees ook:Aaltjesdagen Harderwijk 2014
Lees ook:Aaltjesdagen 2015 en Visserijdag Harderwijk
Lees ook:Aaltjesdagen 2016 Harderwijk – 10 t/m 12 juni
Lees ook:Aaltjesdagen Harderwijk 2012
Lees ook:Aaltjesdagen Harderwijk 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>