Aaltjesdagen 2016 Harderwijk – 10 t/m 12 juni

IMG_20160615_170819Vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni vindt in Harderwijk de 33e editie plaats van de Aaltjesdagen. Vorig jaar besloten de besturen van de Visserijdag en de Aaltjesdagen Harderwijk tot nauwe samenwerking. Uit Volendam komt de ‘palingsound’, maar Harderwijk was vroeger dé palingstad (aaltjesstad) aan het IJsselmeer. Ooit telde het Zuiderzeestadje veel palingrokerijen. In 1980 werd de gerenoveerde Boulevard feestelijk heropend: een feest dat uitgroeide tot een jaarlijks terugkerend evenement.

Zie ook: Grachtenfestival Meppel

Als vanouds zijn de Aaltjesdagen het begin van het nieuwe toeristenseizoen. Vrijdag, zaterdag en zondag staat voor het eerst een foodmarkt langs de stadsmuren van Harderwijk, op de Stille Wei. De haven is vrijdag en zaterdag het domein van de Visserijdagen met vrijdag de Harderwijker Bokkingrace (de Visserijdag) en zaterdag oude ambachten, markt, paling roken, shantykoren, films over visserij van weleer, sport, bottervaren over het Veluwemeer, de populaire braderie in het hele centrum en ‘Kunst in het Park’ in het Plantage-park. Terug van weggeweest is Salsa in het Hortuspark, zaterdagavond vanaf 17.00 uur.

Lees ook:Visserijdagen Harderwijk 2014
Lees ook:Aaltjesdagen 2015 en Visserijdag Harderwijk
Lees ook:Aaltjesdagen Harderwijk gaan gewoon door
Lees ook:Visserijdagen Harderwijk
Lees ook:Harderwijk Aaltjesdagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>