Grachtenfestival Meppel – 10 t/m 12 juni

IMG_20160524_150901Vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni beleeft Meppel voor de 12e keer het Grachtenfestival Meppel. De stad dankt haar groei en bloei aan het water, als spin in het web van waterwegen in Drenthe, waar vracht- en turfschepen de stad doorkruisten en werk en handel brachten. Om dat in ere te houden, organiseert Stichting Meppel Vol Vaart ieder tweede weekend van juni een grachtenfestival, met tientallen historische schepen op de Meppeler grachten en een vol programma.

Zie ook: Aaltjesdagen Harderwijk

 

Vrijdag meren de meeste historische schepen af aan de kades. ‘s Avonds is de Late Night Grachtenwalk over 5 en 10 kilometer en het Concordia Grachtenconcert. Zaterdag loopt het programma van 09.00 tot 01.00 uur, zondag van 09.00 tot 19.00 uur, met op beide dagen historische schepen in de grachten en infostalletjes op de kade, braderie en vlooienmarkt, de Meppeler Openlucht Outletverkoop, oude scheepsmotoren en andere nautische objecten en kinderactiviteiten. Zaterdag vindt het Piraten- en Shantykorenfestival in de binnenstad plaats, zijn er rondvaarten door het havengebied en ‘s avonds is er het Waarborgfonds Grachtenconcert. Zondag zijn er historische Zuiderzee-ambachten te bekijken, is er een viswedstrijd voor basisschooljeugd, het Tipbrug Balgenfestival met meer dan 100 accordeonisten, een brunchconcert van het Nationaal Politie Orkest en voor het eerst: City Swim Meppel over 1.600 meter door de grachten.

Lees ook:Grachtenfestival Meppel 2014
Lees ook:Grachtenfestival Meppel, Cultuurstad van Drenthe
Lees ook:Grachten Festival Meppel 2012
Lees ook:Meppel Grachtenfestival 2009
Lees ook:Meppel Grachtenfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>