Grachtenfestival Meppel 2014

IMG_20160524_150901Vrijdag 13 tot en met zondag 15 juni beleeft Meppel voor de 10e keer het Grachtenfestival Meppel (2016: klik hier). De stad dankt haar groei en bloei aan het water, als spin in het web van waterwegen in Drenthe, waar vracht- en turfschepen de stad doorkruisten en werk en handel brachten. Om dat in ere te houden, organiseert Stichting Meppel Vol Vaart ieder tweede weekend van juni een grachtenfestival, met tientallen historische schepen op de Meppeler grachten en een vol programma: kinderactiviteiten op en rond het water, concerten op een drijvend podium en in de binnenstad van shanty- en piratenkoren, accordeonisten, orkesten en bands, braderie, demonstraties met oude scheepsmotoren en een presentatie van historische Zuiderzeeberoepen.

 

Vrijdag meren de meeste historische schepen af aan de kades. ‘s Avonds is er geen programma, vanwege de WK-wedstrijd Nederland-Spanje. Zaterdag loopt het programma van 09.00 tot 01.00 uur, zondag van 09.00 tot 19.00 uur. Zaterdag wordt de 21e editie gehouden van het Grote Trek Shanty- en Piratenkorenfestival, met optredens van tien koren op vijf podia in de binnenstad. Het podium op het Bleekerseiland is zaterdag het domein van het Waarborgfonds Grachtenconcert met De Corona’s en om circa 22.00 uur volkszanger Jannes en zondagmiddag van de muzikale afsluiting door de Meppeler stadsentertainer Willem Spans. Zondagmiddag trekt traditioneel de Pieremachocheltocht door de grachten, voor jong en oud op zelfgemaakte vaartuigen. Ook wegens succes geprolongeerd: het Balgenfestival op zondag vanaf 11.0 uur, met meer dan honderd accordeonisten op en rond de Prinsengracht.

Lees ook:Grachtenfestival Meppel, Cultuurstad van Drenthe
Lees ook:Grachtenfestival Meppel – 10 t/m 12 juni
Lees ook:Grachten Festival Meppel 2012
Lees ook:Meppel Grachtenfestival 2010
Lees ook:Meppel Grachtenfestival 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>