Buitenspeeldag 2014

buitenspeeldag-id4180882-620x314-300x151Woensdag 11 juni 2014 is het weer Buitenspeeldag. Op deze dag staat in heel Nederland buitenspelen centraal. Natuurlijk kan dat het hele jaar door, maar op deze dag worden kinderen en jongeren worden er speciaal voor naar buiten ‘gelokt’ om lekker buiten te spelen. Op ruim duizend locaties in het hele land zijn allerlei leuke activiteiten.

Kinderen kunnen bijvoorbeeld leren skaten, straatvoetbaltoernooien spelen, stormbanen beklimmen: niemand hoeft zich te vervelen, met alle leeftijden wordt rekening gehouden. Buitenspelen is belangrijk, juist in een tijd waarin 80 procent van de kinderen te weinig beweegt. Onderzoek wijst uit dat kinderen die buitenspelen en veel bewegen, duidelijk minder overgewicht hebben. Ook is buitenspelen goed voor de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen, De Vereniging Nederlandse Gemeenten, Veilig Verkeer Nederland, Scouting Nederland, Jantje Beton en Nickelodeon hebben de handen ineen geslagen om kinderen te stimuleren lekker buiten te spelen. Vorig jaar werden op ruim 1200 locatie, in vrijwel alle gemeenten in het land, speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Lees ook:Kinderen zijn te dik
Lees ook:Maandag 14 maart opent koningin Máxima De Week van het Geld
Lees ook:Lopers Vierdaagse nogal dik
Lees ook:Nationale Sportweek 2017
Lees ook:Dag van het Park 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>