Kinderen zijn te dik

PeuterKinderen komen te weinig buiten; ze spelen en bewegen te weinig en hangen teveel achter tv en computer. Twintig procent van de ouders heeft te weinig tijd om met hun kinderen op pad te gaan, buiten te spelen en te bewegen. Een op de tien kinderen heeft een eigen tv op de kamer, 22% bepaalt zelf het televisiegedrag en 9% mag net zo lang kijken als hij zelf wil. Mind you: het gaat hier om peuters tussen 2 en 4 jaar! Onderzoekers schreven in het Nederland Tijdschrift voor Geneeskunde dat bijna een op de zeven kinderen tussen 2 en 4 jaar te dik is.

PeuterVaak krijgen kinderen geen ontbijt, geven ouders mierzoete melkdrank in plaats van gewone melk, of ze geven frisdrank. Vaak doen ze dat naar eigen zeggen ‘uit liefde’, bijvoorbeeld als het kind dorst heeft, terwijl de peuters volgens de onderzoekers veel meer baat hebben bij borstvoeding en minder zoetigheid. Ook buiten spelen en bewegen in plaats van achter de tv of de computer hangen zou veel beter zijn. Kinderopvangplaatsen en peuterspeelplaatsen geven het goede voorbeeld, maar ouders volgen dat maar beperkt op. De onderzoekers waarschuwen dat kinderen met overgewicht ook als volwassenen te dik zullen zijn.

Lees ook:Buitenspeeldag 2014
Lees ook:Hartstichting en KNVB zetten in om kinderen meer te laten bewegen
Lees ook:Cinemini: films en spel voor de allerkleinsten in EYE
Lees ook:Op voeten en fietsen naar school 2008
Lees ook:25 Years of Animatie in EXPO Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>