25 Years of Animatie in EXPO Amsterdam

Donderdag 30 mei 2013 opent de internationale expositie Pixar: 25 Years of Animation opent in Amsterdam EXPO, Gustav Mahlerlaan 24, vlakbij station Amsterdam Zuid. Tot en met 27 oktober zijn meer dan 500 oorspronkelijke kunstwerken te zien uit de archieven van Pixar Animation Studios in Californië. Het publiek wordt meegenomen op een intrigerende backstage tour langs de creatieve ontwerpprocessen achter enkele van de meest succesvolle animatietitels ter wereld, zoals Toy Story, Finding Nemo, Wall-E en Up. De tentoonstelling vertelt het verhaal achter de films, onthult waar de ideeën voor de hedendaagse Pixar animatieklassiekers zijn ontstaan en hoe de films tot leven werden gebracht. Tickets: zie website (bron: persbericht).

 

Pixar: 25 Years of Animation presenteert de originele modellen, oude animatiefilms, one-of-a-kind animatie-installaties, zoals de Zoetrope, storyboards, schetsen, pentekeningen, schilderijen, pastellen en kleifiguren. ‘Mensen beseffen vaak niet hoe belangrijk traditionele media zoals tekenen en schilderen zijn om een computer-geanimeerde film te maken. De artiesten van Pixar studio’s creëren honderden, soms duizenden kunstwerken om ons te helpen bij het ontdekken van de karakters en werelden. Het werk dat zij doen, is geweldig en voordat deze expositie was samengesteld, waren wij niet in staat om de originele werken te delen met mensen buiten de studio. Wij zijn verheugd dat deze kunstwerken nu te zien zijn in Nederland’, aldus John Lasseter van Walt Disney en de Pixar Animation Studios.

‘Als mensen aan Pixar denken, denken ze vaak aan de films, verhalen, vernieuwende technologie en schitterende computer graphics. Echter, veel mensen zijn zich niet bewust van het feit dat traditionele beeldende kunsten een essentiële rol spelen in het animatieproces. Ik ben er enorm trots op dat we deze internationale expositie in Amsterdam EXPO mogen presenteren en zo op onze eigen manier het verhaal van Pixar kunnen vertellen’, aldus Peter Tabernal, CEO van Amsterdam EXPO.

Lees ook:Toetachamon in Amsterdam EXPO donderdag en vrijdag te zien tot middernacht
Lees ook:Amsterdam EXPO haalt grootste reizende tentoonstelling over de ijstijd Giants of the Ice Age naar Nederland
Lees ook:Levensredders centraal tijdens Titanic Heldendagen
Lees ook:Zesde editie Amsterdam Light Festival geopend
Lees ook:Extra avondopenstellingen voor LEGO®-tentoonstelling in Amsterdam EXPO wegens run op tickets The Art of the Brick

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>