Levensredders centraal tijdens Titanic Heldendagen

Op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari staat Amsterdam EXPO, waar momenteel Titanic: The Artifact Exhibition te zien is, in het teken van nautische helden tijdens de Heldendagen. Speciaal voor hen die dag en nacht klaarstaan om te helpen op de Nederlandse wateren, is de toegang tot de expositie tijdens deze dagen gratis. Voor bezoekers die meer willen weten over het belangrijke werk van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) vindt op vrijdagavond 31 januari om 19:00 uur een EXPO College plaats, getiteld Van reddingvest tot mass evacuation door voormalig marineofficier en maritiem historicus Henk Stapel (bron: persbericht).

Welke reddingsmiddelen stonden de opvarenden van de Titanic in 1912 ter beschikking? En wat kan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) tegenwoordig betekenen bij een ramp met een cruiseschip op de Noordzee? Op deze en andere vragen geeft Stapel antwoord. Kaarten voor de lezing kosten € 10, publiek wordt geadviseerd eerst de expositie te bekijken. Een combiticket lezing + expositie kost € 23 (tickets: zie website). Amsterdam EXPO wil medewerkers van onder meer STC-KNRM, het Kustwachtcentrum, Reddingsbrigade Nederland, de Koninklijke Marine, het Loodswezen en Luchtmacht-SAR bedanken voor hun levensreddende werk en gratis toegang tot de expositie aanbieden; familie en vrienden kunnen met korting mee. Medewerkers moeten zich registeren (via amsterdamexpo.nl/helden) en zich ter plaatse identificeren.

De hoofdtaak van de KNRM is het redden en helpen van mensen op zee en in ruime binnenwateren. De KNRM bestaat uit 1.300 vrijwilligers, ondersteund door enkele beroepsschippers en personeel van het hoofdkantoor IJmuiden. De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zijn in 2013 1993 keer uitgevaren en hebben daarmee 3333 mensen gered of geholpen. Omdat de diensten van de KNRM gratis zijn en zij niet gesubsidieerd worden, zijn alle donaties welkom.

Amsterdam EXOP is door bezoekers uitgeroepen tot ‘het leukste bijzondere museum van Amsterdam’. Het de Nederlandse thuisbasis voor internationale, reizende exposities van wereldklasse. Amsterdam EXPO biedt haar bezoekers een unieke en verrassende ervaring: ‘blockbusters’ als Body Worlds, Toetanchamon en Pixar: 25 Years of Animation werden al door meer dan een half miljoen mensen bezocht. Nu kan opnieuw een tijdelijke expositie van hoge kwaliteit worden bezocht: de aangrijpende tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition. Amsterdam EXPO is eenvoudig bereikbaar per fiets (8 minuten vanaf het Museumplein), tram, metro, bus en trein en biedt uitstekende parkeermogelijkheden.

Lees ook:Nationale Reddingsbootdag 2014
Lees ook:Titanic Memorial Weekend opent met EXPO College De Titanic-ramp: incident of sleutelmoment in de maritieme geschiedenis?
Lees ook:Zaterdag 6 mei: Nationale Reddingsbootdag 2017
Lees ook:Nederlanders en Belgen aan boord van de Titanic centraal in EXPO College
Lees ook:Bejaard koppel 48 uur gestrand op Gooimeer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>