WK Cyclocross in Hoogerheide

426px-Noord-Brabant_in_the_NetherlandsZaterdag 1 en zondag februari is Hoogerheide (onder Bergen op Zoom) het domein van het WK Cyclocross. In 2009 vond hier ook het Wereldkampioenschap Veldrijden plaats. ‘Het wordt supersnel, maar een zwaar parcours’, zei Marianne Vos. Zij gaat op voor haar zevende wereldtitel (update: ze heeft ‘m op zak!). Bij de mannen is regerend wereldkampioen Sven Nys topfavoriet. Hij hoopt hier zijn tweede wereldtitel te pakken. 

Zaterdag start de dames elite, zondag de heren elite, beiden om 15.00 uur (livestream: klik hier). Studio Sport besteedt er ruim aandacht aan op zaterdagavond vanaf 23.55 uur op Nederland 1 en op zondag vast ook wel, al staat dat nog niet aangegeven. Daarvoor zijn er trainingen, zaterdag wedstrijd voor junioren t/m 18 jaar en zondag voor de beloftes 19-23 jaar. Het parcours is 3.400 meter lang. Tickets: zie website. Vanochtend is op de A4 tussen Antwerpen en Bergen op Zoom een ongeluk gebeurd met een bestelbus van de Spaanse wielerelite en een auto. De bus was onderweg naar het WK. Niemand raakte gewond. In de bus aten begeleiders van de veldrijders.

Lees ook:WK Veldrijden in Hoogerheide
Lees ook:WK BMX 2014 in Ahoy Rotterdam
Lees ook:NK Tijdrijden in Zaltbommel
Lees ook:Geinloop: halve marathon net buiten Amsterdam
Lees ook:Rabobank 7-Dorpenomloop van Aalburg – Marianne Vos Fietsroute

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>