WK Veldrijden in Hoogerheide

Het Noord-Brabantse Hoogerheide (vlakbij Woensdrecht, ten zuiden van Bergen op Zoom) maakt zich op voor het Wereldkampioenschap WK Veldrijden op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari 2009 (editie 2014: klik hier). Vrijdagmiddag zijn de trainingen, zaterdag strijden de junioren vanaf 11.30 uur en ‘de Beloften’ vanaf 14.30 uur. Zondag vindt het ‘echte’ werk plaat, met om 11.30 uur het WK dames, om 13.00 uur de Prominenten Race en om 14.30 uur het WK heren (bron: persbericht).

 

De trainer van de Nederlandse ploeg Adrie van der Poel pleit ervoor om een aantal weekenden geen topcrossen in België te organiseren: dat land heeft volgens hem teveel de hegemonie hierop en andere landen zouden wel wat aandacht en daarmee promotie voor het veldrijden kunnen gebruiken. Ook toont de NOS volgens hem te weinig veldrijden op tv: ‘Op die manier komt het te weinig onder de aandacht van de jeugd.’ Terwijl er genoeg sappigs te melden valt. Zo noemt de Belgische topper Bart Wellens onze eigen Lars Boom een ‘arrogante jongen’, sinds hij wereldkampioen is. Boom laat zich op zijn beurt niet gek maken door het psychologische spelletje van de Belgen en zegt: ‘Dat hoort erbij.’ Hij voelt zich sterk genoeg om de zuiderburen te verslaan.

Lees ook:WK Cyclocross in Hoogerheide
Lees ook:Amsterdam weert Toppers van Jordaan Festival
Lees ook:Gouden Pijl 2010 Emmen
Lees ook:Burger King wil verdubbelen
Lees ook:Opnieuw minder grutto’s in Nederland geteld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>