Samen naar het EK voetbal kijken

Vrijdag 8 juni 2012 is de aftrap van het 14e EK voetbal in Polen en Oekraïne. Net als tijdens het WK-2012 speelt Oranje de eerste wedstrijd tegen Denemarken: zaterdag 9 juni (18.00 uur). Woensdag 13 juni volgt de klapper tegen Duitsland (20.45 uur) en zondag 17 juni tegen Portugal (20.45 uur; alle wedstrijden in Charkov in Oekraïne). Als Nederland speelt, zit half Nederland voor de buis: thuis of in de kroeg, want grote buitenschermen zijn amper toegestaan. Overleeft Oranje de groepsfase, dan wordt het anders. Een aantal stadions, beurshallen, bioscopen en musea organiseren evenementen en veel theaters passen hun programmering aan als Oranje speelt. Een greep uit het aanbod (suggesties zijn welkom; de lijst wordt tussendoor ververst):

 

Amsterdam, ArenA: álle wedstrijden (niet alleen die van Nederland) kunnen worden bekeken in de ArenA, dit jaar mag dat zelfs op de heilige grasmat. Woendag 13 juni, als Oranje tegen Duitsland speelt, is er vanaf 18.30 uur een EK-BBQ.

Amsterdam: De Melkweg wordt ongetoverd tot ‘de grootste EK-bioscoop van Nederland’, als Oranje speelt.

Arnhem staat als één van de weinige steden in het land voor álle wedstijrden een groot buitenscherm toe op de Korenmarkt. Daarop zijn alle  wedstrijden van Oranje met geluid te volgen, de overige wedstrijden veelal zonder geluid. Op de dagen dat Nederland speelt, is er een DJ.

Arnhem, Gelredome: de EO Jongerendag op zaterdag 9 juni last een pauze in om Nederland-Denemarken op een groot scherm te bekijken (voor voetbalhaters is er van alles te beleven op het buitenplein).

JT-Bioscopen & LUXOR Theaters: vertonen de westrijden van Oranje in verschillende steden.

Nijmegen, LUX: wedstrijden op groot scherm, EK film en voorbeschouwingen.

Pathé: in verschillende bioscopen in het land zijn de wedstrijden van Oranje te volgen.

Op verschillende feesten en festivals in het land worden grote schermen neergezet, zoals tijdens Retropop in Emmen, Reurpop in Ruurlo, het Grachten Festival Meppel en Kudelstaart Knalt.

Theaters passén hun programmering aan, zoals tijdens het Holland Festival.

Voetbal Experience in Middelburg biedt speciale EK 2012 arrangementen.

Ook campings en bungalowparken bereiden zich voor op het WK, maar één bedrijf springt eruit: op De Eemhof in Zeewolde kijken zaterdag duizend scouts naar Nederland-Denemarken. Zij zijn in Walibi Holland bijeen voor de Scouting Fun Days.

Lees ook:Waar staan megaschermen tijdens Nederland-Duitsland
Lees ook:Toch maar samen kijken naar Nederland-Portugal op megaschermen?
Lees ook:Samen naar WK voetbal 2014 kijken
Lees ook:Met z’n allen kijken naar WK Voetbal
Lees ook:Toch grote schermen Museumplein als Oranje de finale haalt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>