Egmond Halve Marathon 2012

Het hardloopseizoen begint ieder jaar in het Noord-Hollandse Egmond. Zondag 8 januari 2012 vindt de 40e editie plaats van de PWN Egmond Halve Marathon (2014: klik hier). Iedere tweede zondag van januari trekt de Nieuwjaarsklassieker toppers uit binnen –en buitenland, aangevuurd door duizenden toeschouwers. ‘Uiteraard wordt dit jubileum-jaar stilgestaan bij de heroïsche reputatie die het evenement heeft opgebouwd’, meldt de website, ‘met speciale activiteiten’.  

 

De Egmond Halve Marathon dankt het succes voor een groot deel aan het parcours, waarin de natuur van enerzijds het Noordzeestrand en anderzijds het Noord-Hollands Duinreservaat een grote rol speelt. Onder de (maximaal) 17.500 deelnemers strijden elk jaar een groot aantal wereldtoppers voor de overwinning op de boulevard van Egmond aan Zee. Inschrijving is niet meer mogelijk. Naast de halve is er ook een kwart marathon; beide afstanden met meerdere starttijden. Voor de toeschouwers zijn de volgende locaties ideaal: start en finish op de Noord Boulevard in Egmond aan Zee en de doorkomst bij Castricum aan Zee. Uiteraard is het strand ook een goede locatie, te bereiken via Castricum aan Zee en Egmond aan Zee.

Lees ook:Egmond Halve Marathon 2011
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2013
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2015
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2014
Lees ook:Egmond Halve Marathon en strandrace voor mountainbikers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>