Egmond Halve Marathon 2011

Zondag 9 januari 2010 vindt de 39e editie plaats van de Egmond Halve Marathon (2014: klik hier). Eigenlijk is het de 38e, want die van vorig jaar ging vanwege het barre weer (voor het eerst) niet door. Iedere tweede zondag in het nieuwe jaar trekt het sportevenement veel toppers uit binnen –en buitenland, aangevuurd door duizenden toeschouwers. Het evenement heeft een ‘heroïsche reputatie’ opgebouwd, aldus de website. De altijd variërende weersomstandigheden bepalen het karakter van deze nieuwjaarsklassieker. De Egmond Halve Marathon dankt het succes voor een groot deel aan het parcours, waarin de natuur van enerzijds het Noordzeestrand en anderzijds het Noord-Hollands Duinreservaat een grote rol speelt.

Onder de maximaal 12.500 deelnemers strijden elk jaar een groot aantal wereldtoppers voor de overwinning op de boulevard van Egmond aan Zee. Inschrijving is niet meer mogelijk. Naast de halve marathon start om 10.30 uur ook een kwart marathon. Bij de halve marathon zijn meerdere starttijden.

Lees ook:Egmond Halve Marathon 2012
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2018
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2015
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2013
Lees ook:Egmond Halve Marathon en strandrace voor mountainbikers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>