Egmond Halve Marathon 2013

Het hardloopseizoen begint ieder jaar in het Noord-Hollandse Egmond. Zondag 13 januari 2013 is de 41e editie van de PWN Egmond Halve Marathon (2014: klik hier). Iedere tweede zondag van januari trekt de winterklassieker toppers uit binnen- en buitenland, aangevuurd door duizenden toeschouwers. Het sportevenement is geliefd vanwege het parcours, met de heenweg over het Noordzeestrand en de terugweg door het Duinreservaat. Net zo geliefd – en gevreesd – is de heroïsche reputatie van de Egmond Halve Marathon, omdat winterse omstandigheden het voor d renners niet makkelijk kunnen maken.  Ook dit weekend is de winterkou terug.

 

 Naast de halve is er ook een kwart marathon; beide afstanden met meerdere starttijden. Voor de toeschouwers zijn de volgende locaties ideaal: start en finish op de Noord Boulevard in Egmond aan Zee en de doorkomst bij Castricum aan Zee. Uiteraard is het strand ook een goede locatie, te bereiken via Castricum en Egmond. Langs het parcours treden een aantal bands op. De zaterdag ervoor vindt de AGU Egmond-Pier-Egmond plaats: mountainbiken over het strand naar Wijk aan Zee en weer terug. Twee weken later vindt de Egmond Wandel Marathon plaats, waarbij de deelnemers in twee dagen tijd een hele marathon bij elkaar wandelen. 

Lees ook:Egmond Halve Marathon 2015
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2014
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2012
Lees ook:Egmond Halve Marathon en strandrace voor mountainbikers
Lees ook:Egmond Halve Marathon 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>