Hobby & Vrije Tijd beurs 2011 in WTC Expo Leeuwarden

Donderdag 27 tot en met zondag 30 oktober 2011 vindt de 30e editie van Hobby & Vrije Tijd in het WTC Expo in Leeuwarden plaats. Nog nooit zijn er zoveel verschillende activiteiten geweest op de beurs als tijdens deze jubileumeditie. Nieuw dit jaar is de huisdierkeuring voor kinderen, het grote workshopplein met meer dan dertig verschillende workshops en een paintballhal. Op zondag vindt voor de tweede keer de ‘sterkste man van Friesland’ verkiezing plaats. Nieuw is de orchideeëntuin met de meest uiteenlopende vlinders. Daarnaast vinden er keuringen plaats voor raskonijnen, sierduiven en volièrevogels. Tickets en openingstijden: zie website (bron: persbericht).

 

De creatieveling kan terecht bij ruim dertig workshops op het workshopplein, zoals bij cupcakes maken, sieraden maken van fietsbanden, glasmozaïeken, bloemschikken, creapop, powertex, encaustic art, airbrush, scrapbooken, schilderen en glaskralen branden. Verzamelaars van curiosa zijn ook dit jaar van de partij, maar daarnaast kunnen bezoekers voor het eerst ook zelf objecten meenemen, laten taxeren en veilen. De veiling is op zaterdag 29 oktober en wordt georganiseerd door Het Ald Fryslân Veilinghuis. De objecten kunnen op vrijdag 28 oktober tussen 13.00 en 22.00 uur en/of zaterdag 29 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur worden ingebracht.

 

Traditiegetrouw zijn vele modelbouwverenigingen aanwezig; dit jaar is er één grote modelbouwwereld gecreëerd met treinen, schepen, kermisattracties, zweefvliegtuigen, helikopters en voor het eerst de grote achtbanen en kermisattracties van Dutch Details. De beurs die gratis toegankelijk is voor kinderen tot en met 12 jaar. Er is volop kindervertier:  Jeugdcircus Saranti, steltenlopers, laten schminken, een kleurwedstrijd, spelletjes, taartjes bakken en knutselen. Zaterdag kunnen ze hun huisdier laten keuren door echte keurmeesters en bij de modelbouw een speciaal minirijbewijs halen in de categorie: varen, vliegen en rijden.

Lees ook:Handwerken is HOT in Zwolle
Lees ook:Hobby & Vrije Tijd in WTC Expo Leeuwarden
Lees ook:Hobbybeurs KreaDoe in de Jaarbeurs Utrecht
Lees ook:Cinekid Festival 2017
Lees ook:Dertigste verjaardag kinderfilmfestival Cinekid – 15 t/m 21 oktober

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>