Hobby & Vrije Tijd in WTC Expo Leeuwarden

Donderdag 4 tot en met zondag 7 november 2010 vindt in WTC Expo in Leeuwarden Hobby & Vrije Tijd plaats (editie 2011: klik hier): duizenden hobbyisten ontmoeten elkaar op de grootste en meest veelzijdige hobbybeurs van Noord-Nederland, volgens de aankondiging. Maar liefst vier beurshallen zijn omgebouwd tot een waar paradijs voor modelbouwers, creatievelingen, dierenliefhebbers en sportlievelingen. Hobby & Vrije Tijd is niet alleen kijken, maar ook beleven en doen: ‘ze kunnen bij  workshops, demonstraties en andere activiteiten interactief kennismaken met een enorme diversiteit aan hobby’s’ (bron: persbericht).

 

‘Op het grote workshopplein kun je meedoen aan workshops koeienhoofd pimpen, sieraden maken of decopatch’, vertelt projectmanager Anouk Kuperus. ‘Verder zijn er spectaculaire demonstraties van modelbouwers, boten bij de vaarvijver, vliegtuigen, auto’s en treinen die voortrazen op compleet aangelegde spoorbanen. Het leuke is dat kinderen hun eigen vaar- vlieg- en minirijbewijs kunnen halen.’ Een andere trekker voor het hele gezin is de kleindierenshow, dit jaar met bijzondere hondendemonstraties. Kuperus: ‘De Friesche Sierduivenclub viert haar 75 jarig jubileum op de beurs. Dat betekent: nog meer sierduiven en zelfs internationale deelnemers. Maar ook ‘t Raskonijn is weer aanwezig evenals de Leeuwarder Vogelvrienden.’

 

Nieuw dit jaar is het grote sportspektakel met diverse sporten en verenigingen. Dagelijks staan er sportieve activiteiten op het programma en op zondagmiddag is de verkiezing van ‘de sterkste man’ van Friesland. ‘Boomstammen tillen, grote stenen sjouwen en vrachtwagen trekken: de sterke mannen laten zich van hun beste kant zien’, aldus Kuperus. ‘De organisatie is in handen van Wout Zijlstra, meerdere malen verkozen tot ‘sterkste man’, dus dat zit wel goed.’ Op zaterdag en zondag zijn er optredens van Pasveerkorpsen Leeuwarden.

 

Kinderen tot en met jaar mogen gratis mee. Voor hen is er een groot kinderplein met op donderdag van 16.00 tot 22.00 uur en vrijdag van 16.00 tot 19.00 uur de Doe-Maar-Mee-Show van The Fun Company. Kuperus: ‘Een show waar de kinderen lekker actief  kunnen dansen en zingen’, met twee dansinstructeurs en ook het Friese Jeugdcircus Saranti is van de partij met een deel van de nieuwe show PoCoLoCo. Tussendoor kunnen de kinderen attributen uitproberen, zoals koordlopen, kogellopen en jongleren (tijden van de optredens: vrijdag 19-20 uur, zaterdag 11-12.30 en 14.30-16 uur en zondag 14.30-16 uur). De beurs is open donderdag en vrijdag van 14.00 tot 22.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Tickets: zie website.

Lees ook:Stoomdag in Rijnhal Arnhem
Lees ook:Hobby –en Modelbouwbeurs in WTC Leeuwarden
Lees ook:Hobby & Vrije Tijd beurs 2011 in WTC Expo Leeuwarden
Lees ook:Modelbouw & Miniatuur Rijswijk
Lees ook:Hobby -en Vrijetijdsbeurs in Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>