World Tennis Tournament 2011 Rotterdam

Van maandag 7 tot en met zondag 13 februari 2011 vindt in Ahoy Rotterdam de 38e editie plaats van het ABN AMRO World Tennis Tournament (editie 2013: klik hier). Sinds 1974 is ‘dé bank’ hoofdsponsor van één van de grootste indoor tennistoernooien ter wereld voor heren enkel en dubbel. Net als vorige edities moest toernooidirecteur Richard Krajicek een aantal afzeggingen incasseren. De belangrijkste trekpleisters in Ahoy zijn nu Robin Söderling en Andy Murray.

 

Robin Haase kreeg een wildcard, maar moet het in de eerste ronde al opnemen tegen de in Rotterdam als eerste geplaatste Söderling (nummer vier van de wereld). Onmogelijk is het niet voor de Hagenaar: in 2008 wist hij in de eerste ronde de Britse toptennisser Andy Murray te verslaan. Dit weekend wordt de kwalificaties gestreden om de laatste vier plaatsen. Maandag tot en met donderdag staan de spelrondes op het programma, vrijdag de kwartfinales, zaterdag de halve finales en zondag de finale.

 

Naast tennis zijn er themadagen: Ladies Day op maandag en dinsdag en Kids Day op woensdag. Bezoekers kunnen met hun entreebewijs gratis terecht op het luxe winkelplein Tennis Plaza en het activiteitenplein Sports Plaza. Van woensdag 10 tot en met zaterdag 12 februari vindt ook het 3e World Wheelchair Tennis Tournament in de Ahoy plaats, ook voor de derde keer onder leiding van Esther Vergeer. Sinds 2000 is zij nummer 1 op de wereldranglijst; inmiddels heeft ze 13 hoofdprijzen op rij op haar naam staan.

 

Het toernooi startte in 1974 als WCT (World Championship of Tennis) en werd toen gewonnen door Tom Okker. In 1995 nam weer een Nederlander de felbegeerde schaal in ontvangst: Richard Krajicek. Beroemde spelers wonnen in Rotterdam: Arthur Ashe, Jimmy Connors, Björn Borg, Boris Becker en Stefan Edberg. Het toernooi groeide gestaag: in 1974 kwamen 46.000 bezoekers, in 2005 meer dan 100.000.

Lees ook:World Tennis Tournament 2009 in Rotterdam
Lees ook:ABN AMRO World Tennis Tournament 2012 in Ahoy
Lees ook:World Tennis Tournament: 40 jaar toptennis in Ahoy
Lees ook:World Tennis Tournament 2013 in Ahoy
Lees ook:ABN AMRO World Tennis Tournament

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>