ABN AMRO World Tennis Tournament 2012 in Ahoy

Maandag 13 tot en met zondag 19 februari 2012 vindt in Ahoy Rotterdam de 39e editie plaats van het ABN AMRO World Tennis Tournament (2013; klik hier). Het toernooi startte in 1974 als World Championship of Tennis (WCT) en werd toen gewonnen door Tom Okker. Het groeide uit tot één van de grootste indoor tennistoernooien ter wereld voor heren enkel en dubbel. Maandag tot en met donderdag staan de spelrondes op het programma, vrijdag de kwartfinales, zaterdag de halve finales en zondag de finale. In 1995 won huidig toernooidirecteur en oud-winnaar van Wimbledon Richard Krajicek de felbegeerde schaal. Andere beroemde winnaars waren onder meer Björn Borg, Boris Becker en Stefan Edberg.

 

Dé grote trekpleister dit jaar is de Zwitserse toptennisser Roger Federer, juicht toernooidirecteur en oud-winnaar van Wimbledon Richard Krajicek. Igor Sijsling kreeg de laatste wildcard en is de vierde Nederlander in het hoofdtoernooi, naast Robin Haase, Thimo de Bakker en Jesse Huta Galung. Maandag en dinsdag is Ladies Day, woensdag Kids Day, met speciale thema-activiteiten. Daarnaast kan het publiek shoppen op het luxe winkelplein Tennis Plaza en zelf aan de slag  op het activiteitenplein Sports Plaza. Van donderdag tot en met zondag vindt ook het 4e World Wheelchair Tennis Tournament plaats, met toppers van het internationale rolstoeltennis, voor de 4e keer onder leiding van Esther Vergeer. Ze is al meer dan 400 wedstrijden achterheen ongeslagen en daarmee sinds 2000 nummer 1 op de wereldranglijst.

Lees ook:World Tennis Tournament: 40 jaar toptennis in Ahoy
Lees ook:World Tennis Tournament 2013 in Ahoy
Lees ook:ANB AMRO Wolrd Tennis Tournament in Ahoy
Lees ook:ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam
Lees ook:World Tennis Tournament 2011 Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>