Winterland Amsterdam op Rembrandtplein

IMG_20160511_193537Vrijdag 19 november 2010 opent op het Amsterdamse Rembrandtplein een evenement dat de hoofdstad als kerststad op de kaart moet zetten: Winterland Amsterdam (2012: klik hier). Tot en met 2 januari is het plein omgetoverd tot een wintersprookje. Een schaatsbaan van 600 m2 vormt het hart van het feestterrein, met daaromheen een sfeervolle kerstmarkt.

 

Op de deels overdekte kerstmarkt bieden zo’n vijftig kerstchalets allerlei kerstartikelen, houten speelgoed en lekkernijen. Het Winterland Café schenkt glühwein en warme chocolademelk. Er is een nostalgische carrousel, een kersttrein voor  kinderen en er zijn verschillende drank –en eetkraampjes. De aankleding is uitbundig: sfeervolle winterdecoratie, verlichte kerstbomen, sneeuwpoppen, rendieren en kroonluchters. RadioNL is de officiële mediapartner van het winterevenement. Bijzonder onderdeel vormt het Internationale Documentaire Film Festival Amsterdam (IDFA) van 17 tot en met 28 november: het festivalhart staat in Winterland. Schaatsen kan iedere dag vanaf 10.00 uur. Het is de bedoeling dat Winterland Amsterdam een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

Lees ook:Winterland Amsterdam verhuist naar Hoofddorp
Lees ook:Winterland Maastricht 2009
Lees ook:Kerstmarkt Dordrecht 2011
Lees ook:Zaterdag 28 november – start Magisch Maastricht
Lees ook:Kerstmarkt Bourtange

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>