Winterland Amsterdam verhuist naar Hoofddorp

Winterland Amsterdam op het Rembrandtplein gaat dit jaar niet door, maar verhuist naar Hoofddorp en gaat verder als Winterland Hoofddorp (editie 2013: klik hier). De Kerstparade vorig jaar smaakte naar meer: Hoofddorp ontving de ondernemers met open armen. Van 16 november tot en met 6 januari 2013 is het Dik Tromplein in Hoofddorp omgetoverd in een wintersprookje, met een schaatsbaan, een Glühweinbar en een kerstmarkt. Het hele plein is gehuld in kerstsfeer met sfeervolle winterdecoratie en verlichte kerstbomen.

 

Wat in 2010 op het Rembrandtplein startte met als doel een jaarlijks terugkerend evenement te worden, dat direct aansloot op het internationale documentairefestival IDFA, is twee jaar later alweer de nek omgedraaid. Stadsdeel Centrum, dat wel vaker fungeert als kink in de kabel bij het organiseren van leuke evenementen, vond het ‘teveel kermis en te weinig kerstmis, wilde dat alle kerstactiviteiten in de binnenstad kleinschaliger maken en pas na Sinterklaas laten beginnen. Overigens liepen Amsterdammers er zelf ook niet bepaald warm voor: de afgelopen twee edities had Winterland Amsterdam meer weg van een desolate spookstad dan van een winterfestijn. 

Lees ook:Winterland Hoofddorp 2013
Lees ook:Winterland Hoofddorp gaat vrijdag 6 november open
Lees ook:Winterland Hoofddorp opent vrijdag 4 november
Lees ook:Winterland Hoofddorp opent vrijdag 31 oktober
Lees ook:GaiaPark Zoo prominent op Winterland Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>