Winterland Maastricht 2009

Tot en met zondag 3 januari 2010 staat Winterland Maastricht op het Vrijthof: voor de 11de keer is het centrale plein omgetoverd in een groot winterlandschap (editie 2012: klik hier). De schaatsbaan van 1000 m2 vormt het centrale decor van het winterlandschap. Blikvanger is het reuzenrad van 60 meter hoog. Het Vrijthof is gehuld in een winterwitte decoratie met sfeervol verlichte kerstbomen, sneeuw, ijspegels en  ijsberen. De kerstmarkt met zo’n 85 deelnemers is alle dagen open van 11.00 tot 22.00 uur, ook op zondag.

Apart zijn handgemaakte (internationale producten) die veelal niet in de reguliere handel te koop zijn, zoals: beeldengroepen, handgemaakte kerstdecoraties en kaarsen, maar ook kindercadeautjes, houten speelgoed en lekkernijen (bijvoorbeeld Belgische chocolade). Daarnaast zijn er kerstchaletjes, een levende kerststal, een ouderwetse draaimolen met twee verdiepingen, een roetsjbaan en een origineel kersttreintje. De kerstman himself is neergestreken op het Vrijthof: zijn woning is te bezichtigen. Bij de schaatsbaan staat Café Winterland, waar artiesten optredens verzorgen.

Lees ook:Winterland Maastricht moet kleiner
Lees ook:Winterland Amsterdam op Rembrandtplein
Lees ook:GaiaPark Zoo prominent op Winterland Maastricht
Lees ook:Zaterdag 28 november – start Magisch Maastricht
Lees ook:Magisch Maastricht 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>