Haven Festival Almere-Haven 2010

Vrijdag 3 tot en met zondag 5 september 2010 vindt in Almere-Haven voor de 10e keer het Haven Festival (editie 2013: klik hier) plaats met het gratis Klassieke Havenconcert, de 15e editie van de Botterrace op vrijdag en de Botterdagen op zaterdag en zondag, de Kunstmarkt, de Havenkom Proeverij, Shantykoren en de Brocante –en Antiekmarkt. Bezoekers kunnen met de botter vanaf de Botterwerf in Huizen naar Almere-Haven. Het festival wordt ieder jaar geopend met een botterwedstrijd op het Gooimeer. Vrijdag beginnen de wedstrijden om 12.00 uur. Zaterdag en zondag kan het publiek voor twee euro een tochtje met een botter op het Gooimeer maken.

Een bekend onderdeel is de Havenkom Proeverij: Almeerse restaurants bieden op drie dagen lang in een rij tenten langs de havenkom hapjes en drankjes aan. Elk jaar komen ook een aantal bierbrouwers en nemen ambachtelijke gebrouwen biertjes  mee voor de Bierproeverij. Zaterdag is de kunstmarkt aan de Kerkgracht en ‘s avonds het hoogtepunt; het gratis Klassiek Havenkom `concert. Zondag staan aan de kades van de havenkom voor de 7e keer handelaren van de Brocante- en Antiekmarkt. Het centrum van Almere-Haven is zondag ingeruimd voor oude ambachten.

Lees ook:Almere Haven Festival
Lees ook:Almere Haven Festival 2017
Lees ook:Almere Haven Festival: vrijdag 2 t/m zondag 4 september
Lees ook:Almere Haven Festival 2011
Lees ook:Rabobank Almere Haven Festival 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>