Almere Haven Festival

Vrijdag 4 tot en met zondag 6 september 2009 is Almere-Haven in de ban van het jaarlijkse Almere Haven Festival (editie 2013: klik hier). Er zijn tal van activiteiten, zoals de Botterdagen, de Kunstmarkt, een proeverij, optredens van Flevolandse Shantykoren, de Brocante -en Antiekmarkt en een gratis klassiek concert. Het festival wordt ieder jaar geopend met een botterwedstrijd op het Gooimeer. Vrijdag varen de botters de haven uit om 11.30 uur; de wedstrijd begint om 12.00 uur. Zaterdag en zondag kan het publiek voor twee euro een tochtje met een botter op het Gooimeer maken. Een bekend onderdeel is de Havenkom Proeverij: Almeerse restaurants bieden op alle dagen in een rij tenten langs de havenkom hapjes en drankjes aan. Onderdeel van de Proeverij is de Bierproeverij: elk jaar neemt een aantal ambachtelijke bierbrouwers uit het hele land speciale bieren mee.  

 

Zaterdag is de Kunstmarkt aan de Kerkgracht; ‘s avonds verzorgt de Filharmonie uit Antwerpen het gratis jaarlijkse Klassiek Havenkomconcert. Op 9 september 1979 werd het Oecumenische Kerkcentrum Goede Rede aan de Kerkgracht in gebruik genomen. De kerk viert haar 30e verjaardag, door op zaterdag tijdens de kunstmarkt open te zijn en workshops aan te bieden. Zondag staan aan de kades van de havenkom voor de 6e keer handelaren van de Brocante -en Antiekmarkt. Het marktplein van Almere Haven is zondag ingeruimd voor de oude ambachtenmarkt, zoals: een wever, een tingieter, een glasblazer en een Friese houtsnijder. Alles en iedereen in de stijl van (met kostuums van) vroeger. Daarnaast is er een stadsomroeper uit vroegere tijden, een  palingrokerij en treedt muziektheatergroep ‘Varende Luyde’ in 18e-eeuwse kostuums op.

Lees ook:Haven Festival Almere-Haven 2010
Lees ook:Almere Haven Festival 2017
Lees ook:Almere Haven Festival 2011
Lees ook:Almere Haven Festival: vrijdag 2 t/m zondag 4 september
Lees ook:Rabobank Almere Haven Festival 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>