Almere Haven Festival 2011

Vrijdag 2 tot en met zondag 4 september 2011 vindt in Almere Haven voor de 11e keer het Almere Haven Festival plaats: een familiefeest met voor elk wat wils (2013: klik hier). Een swingend avondprogramma op vrijdag,  het jaarlijkse gratis klassieke Havenkom Concert op zaterdag, rondstruinen op de brocante-antierkmarkt op zondag en drie dagen culinaire lekkernijen proeven op de Havenkom `proeverij. Verder zijn er shantykoren, Circus Curioso voor de kinderen en straattheater in het centrum. Ook dit jaar vaart een speciale botterveer vanaf de Botterwerf in Huizen.

 

Het festival wordt ieder jaar geopend met een botterwedstrijd op het Gooimeer. Vrijdag beginnen de wedstrijden om 12.00 uur. ’s Avonds is Almere-haven gehuld in Caribische sferen met een brassband, limbodansers, een dj en een Caribische band. Zaterdag en zondag bieden botters tochtjes aan over het Gooimeer. Op de Havenkom Proeverij bieden restaurants uit Almere in een rij tenten langs de havenkom hapjes en drankjes aan. Zaterdag staat de Kunstmarkt aan de Kerkgracht en het Atelierplein in op de Brink en op zondag op de Markt: een Almeerse versie van de Parijse Place du Tetre waar kunstenaars aan het werk zijn terwijl het publiek kan meekijken. Het Atelierplein staat zondag op de Markt en zal ook de andere weekenden in september te vinden zijn in Almere-Haven. Hoogtepunt is zaterdagavond het gratis Klassiek Havenkomconcert. Zondag staat de brocante- en antiekmarkt aan de kades van de havenkom en zijn er in het centrum van Almere-Haven  oude ambachten te vinden.

Lees ook:Haven Festival Almere-Haven 2010
Lees ook:Almere Haven Festival 2017
Lees ook:Almere Haven Festival: vrijdag 2 t/m zondag 4 september
Lees ook:Rabobank Almere Haven Festival 2014
Lees ook:Almere Haven Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>