Vierdaagsefeesten Nijmegen 2010

Dinsdag 20 juli 2010 start de Vierdaagse van Nijmegen: vorig jaar was dat het grootste publieksevenement in Nederland. Daarnaast is het één van de grootste sportevenementen ter wereld. Naast vier dagen  wandelen zijn er de Zomerfeesten Nijmegen  of Vierdaagsefeesten (editie 2013: klik hier). Zaterdag 17 juli begint de 41e editi en duurt tot en met de glorieuze intocht en het blarenbal op de laatste wandeldag: vrijdag 23 juli. Een week lang is de binnenstad één groot openluchtpodium, met zeven dagen en nachten feest.

Artiesten uit binnen –en buitenland verzorgen (gratis) optredens op grote en kleine podia, waaronder Waylon en Cuby & the Blizzards (zondag 18 juli), Frank Boeijen en Caro Emerald  (donderdag 22 juli) en Wende (19 en 20 juli). De Sint Stevenskerk biedt masterconcerten: het ‘neusje van de zalm’ van de feesten, aldus de website, maar wel één van de weinige onderdelen waar entree moet worden betaald. Zondagochtend 18 juli worden internationale kerkdiensten gehouden, waaronder de Vierdaagsemis in de Stevenskerk. Om 21.00 uur start de Vlaggenparade in het Goffert Stadion met de traditionele landing van parachutisten: de officiële opening van de Vierdaagse, met Ellen ten Damme en het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Vanaf 22.30 uur is de Grote Markt het domein van het legendarische Gevelconcert. Muzikanten van gerenommeerde dweilorkesten hangen uit de ramen van de historische panden rondom het plein en laten een stortvloed aan meezingers over het plein klinken. Meezingen -en swingen is eigenlijk min of meer verplicht. Dinsdag spettert tijdens ‘De Waal in Vlammen’ het jaarlijkse spectaculaire vuurwerk boven de rivier. De dag erop is het sinds 2002 Roze Woensdag, met allerlei gay/straight activiteiten.

Lees ook:Vierdaagsefeesten van Nijmegen 2017
Lees ook:Vierdaagsefeesten rond de 100e Vierdaagse van Nijmegen
Lees ook:Vierdaagsefeesten Nijmegen 2011
Lees ook:Vierdaagse-feesten 2015 in Nijmegen
Lees ook:Vierdaagsefeesten 2014 in Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>