Warme Truiendag 2010

Vrijdag 12 februari 2010 is het voor de vierde keer Warme Truiendag (2014: klik hier). Scholieren, ambtenaren en medewerkers van energiebedrijven doen hun dikste slobbertrui aan en zetten de verwarming een paar graden lager. Dat bespaart 7% energie per graad en levert dus beduidend minder CO2-uitstoot op. Maar liefst 40% van alle energie in ons land gaat op aan warmte. In huishoudens is dat 30% van alle gebruikte energie: daarop is minstens een kwart te bezuinigen door vervanging van verwarmingsketels, dubbel glas en isolatie van gevels, daken en vloeren.

 

Scholen en kantoren worden lekker gemaakt om ludieke activiteiten te bedenken en die in te zenden naar de website van Warme Truiendag. Naast honderden basisscholen doen bijvoorbeeld ook de Hogeschool Arnhem en Nijmegen en studenten van de Universiteit van Groningen en de Hanzehogeschool dit jaar mee. De Warme Truiendag is een initiatief van Klimaatverbond Nederland en wordt ieder jaar op of rond 16 februari gehouden: de dag dat in 2005 het Verdrag van Kyoto in werking trad. Dat verdrag (het Kyoto protocol) werd in 1997 opgesteld in deze Japanse stad en regelt de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Op 16 februari 2005 trad het officieel in werking. In 2009 is gekozen voor een werkdag die het dichtst bij de 16e ligt. De Warme Truiendag wordt sinds 2007 in ons land gehouden naar het Vlaamse voorbeeld: daar organiseert de Vlaamse overheid sinds 2005 de Dikke Truiendag.

Lees ook:Trui aan en kachel lager op Warme Truiendag
Lees ook:Warme Truiendag 2011
Lees ook:Warme Truiendag 2014
Lees ook:Warme Truiendag 2015
Lees ook:Warme Truiendag: trui aan, kachel lager

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>