Warme Truiendag 2011

Vrijdag 4 februari 2011 is het voor de vijfde keer Warme Truiendag (2014: kik hier). Deze dag moet iedereen eraan herinneren dat de uitstoot van broeikasgassen drastisch omlaag moet. Scholieren, ambtenaren en medewerkers van energiebedrijven doen een dikke trui aan en zetten de verwarming een paar graden lager. Dat bespaart 7% energie per graad en levert dus beduidend minder CO2-uitstoot op. In Nederland wordt 40% van alle energie omgezet in warmte.

In huishoudens gaat maar liefst 30% van alle energie op aan verwarming: daarop is volgens MilieuCentraal minstens een kwart te bezuinigen door vervanging van verwarmingsketels, dubbel glas en isolatie van gevels, daken en vloeren. Scholen en kantoren kunnen ludieke activiteiten bedenken en die inzenden naar de website van Warme Truiendag. Op de website van de Warme Truiendag staan tips. De dag is een initiatief van Vereniging Klimaatverbond Nederland en Z@pp op Nederland 3 en wordt ieder jaar op of rond 16 februari gehouden: de dag dat in 2005 het Verdrag van Kyoto in werking trad. Dat verdrag (het Kyoto protocol) werd in 1997 opgesteld in deze Japanse stad en regelt de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Op 16 februari 2005 trad het officieel in werking. Dit jaar is voor 4 februari gekozen. De Warme Truiendag wordt sinds 2007 in ons land gehouden naar het Vlaamse voorbeeld: daar organiseert de Vlaamse overheid sinds 2005 de Dikke Truiendag.

Lees ook:Trui aan en kachel lager op Warme Truiendag
Lees ook:Warme Truiendag 2010
Lees ook:Warme Truiendag 2015
Lees ook:Warme Truiendag 2014
Lees ook:Vrijdag 5 februari: Warmetruiendag 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>