Trui aan en kachel lager op Warme Truiendag

Vrijdag 13 februari 2009 is het ‘Warme Truiendag’. Iedereen wordt opgeroepen een warme trui aan te trekken en de verwarming lager te zetten (editie 2011: klik hier). Dat bespaart 7% energie per graad en betekent  minder CO2-uitstoot. Scholen en kantoren worden lekker gemaakt om de verwarming een paar graden lager te zetten, ludieke activiteiten te bedenken en die naar de website van Warme Truiendag te sturen. Daar zijn ook allerlei tips te vinden. 

 

De Warme Truiendag is een initiatief van Het Klimaatverbond en wordt ieder jaar rond 16 februari gehouden: de dag dat in 2005 het Verdrag van Kyoto in werking trad. Dat verdrag (het Kyoto-protocol) werd in 1997 opgesteld in de Japanse stad Kyoto en regelt de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Op 16 februari 2005 trad het officieel in werking. In 2009 is gekozen voor een werkdag die het dichtst bij de 16e ligt. De Warme Truinendag wordt sinds 2007 in ons land gehouden. De Vlaamse overheid organiseerde in 2005 de eerste Dikke Truiendag sinds 2005.

Lees ook:Warme Truiendag 2011
Lees ook:Warme Truiendag 2010
Lees ook:Warme Truiendag: trui aan, kachel lager
Lees ook:Vrijdag 5 februari: Warmetruiendag 2016
Lees ook:Warme Truiendag 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>