Nationale Tuinvogeltelling 2010

Ieder laatste weekend van januari organiseert de Vogelbescherming de Nationale Tuinvogeltelling: dit jaar voor de zevende keer, op zaterdag 23 en zondag 24 januari 2010 (editie 2013: klik hier). Deelnemers noteren een half uur lang alle vogels, die ze in hun tuin of op hun balkon zien rondfladderen. Alle tellingen samen leiden tot de Tuinvogel Top-10 van 2010. Iedereen in Nederland kan eraan meedoen en zo meehelpen gegevens te verzamelen voor onderzoek naar vogels. Op ieder moment van de dag, een half uur lang, vanaf een plek waar de vogeltjes goed te zien zijn. De resultaten worden ingevuld op de website van de Vogelbescherming.

Daar  staat beschreven hoe precies geteld moet worden en er kan een online vogelspel gespeel worden. Zondagavond 24 januari wordt uit de binnengekomen gegevens de Top-10 Tuinvogeltjes 2010 bekendgemaakt. Vogels gelden als een graadmeter voor de kwaliteit van de leefomgeving. Gaat het goed met de vogels in een stad, dan gaat het goed met het groen in de omgeving. Vorig jaar deden ruim 22.000 mensen mee aan de telling. De top-3 bestond toen uit de huismus, koolmees en merel.

Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2015
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2011
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2012
Lees ook:Massaal tuinvogeltjes tellen
Lees ook:Zaterdag 16 en zondag 17 januari: Nationale Tuinvogeltelling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>