Nationale Tuinvogeltelling 2015

Ieder jaar organiseert de Vogelbescherming in januari de Nationale Tuinvogeltelling: dit jaar voor de twaalfde keer, op zaterdag 17 en zondag 18 januari (2016: klik hier). Deelnemers noteren een half uur lang alle vogels die ze in hun tuin of op hun balkon zien rondfladderen. Alle tellingen samen leiden tot de nieuwe Tuinvogel Top-10. Iedereen in Nederland kan eraan meedoen en zo meehelpen gegevens te verzamelen voor onderzoek naar vogels. Op ieder moment van de dag, een half uur lang, vanaf een plek waar de vogeltjes goed te zien zijn. De resultaten worden ingevuld op de website van de Vogelbescherming.

Daar  staat beschreven hoe precies geteld moet worden. Zondagavond 18 januari wordt uit de binnengekomen gegevens de Top-10 Tuinvogeltjes 2015 bekendgemaakt. Vogels gelden als een graadmeter voor de kwaliteit van de leefomgeving. Gaat het goed met de vogels in een stad, dan gaat het goed met het groen in de omgeving. Vorig jaar deden ruim 55.000 mensen mee aan de telling. De top-3 bestond toen uit de huismus, koolmees en merel.

Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2010
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2011
Lees ook:Massaal tuinvogeltjes tellen
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2012
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>