Corus schaaktoernooi op stoom

Vrijdag 11 januari ging voor de 70e keer (het 14e lustrum) het internationale schaaktoernooi in Wijk aan Zee van start: het ‘Corus Chess Tournament’. Marjan Oudeman, divisiedirecteur van de Corus groep, zei tijdens de opening dat Corus het evenement met gepaste trots sponsort’ en dat ‘zeker tot en met de 75e editie zal doen.’ (editie 2013: klik hier).  

De huidige jubileumaflevering zal de geschiedenis ingaan als een ijzersterk bezet toernooi. Zeven van de tien beste schakers ter wereld zijn er, waaronder huidig wereldkampioen Viswanathan Anand en Vladimir Kramnik, de vorige wereldkampioen. Beide toppers strijden in het najaar in Bonn in een tweekamp om de alleenheerschappij. De zesde dag werd overschaduwd door het nieuws, dat schaaklegende Bobby Fischer is overleden. De organisatie eerde zijn dood met een officiële aankondiging en een moment van stilte: een moment, waar alle schakers, officials en publiek gehoor aan gaven. Maar: the show must go on: na het moment van stilte werd de competitie weer opgepakt. Bekijk op de Chorus Chess website het verloop van het toernooi.

Lees ook:Corus Chess Tournament in Wijk aan Zee
Lees ook:Corus Chess 2010
Lees ook:Tata Steel Chess – nieuwe naam voor Corus Chess
Lees ook:Tata Steel Chess 2012
Lees ook:Tata Steel Chess 2015 in Wijk aan Zee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>