Corus Chess Tournament in Wijk aan Zee

Ieder jaar januari is Wijk aan Zee het ‘Wimbledon’ van de schaakwereld, tijdens het Corus Chess Tournament. Vrijdag 16 januari gaat de 71e editie van het internationale schaaktoernooi van start. (2013: klik hier). Het toernooi van de moeder aller denksporten duurt tot en met 1 februari en speelt zich af in verenigingsgebouw De Mondriaan, Dorpsduinen 4 en de nabijgelegen bar De Zon. Buiten is het Village Green opgebouwd met het Corus Chess Pavilion. Het evenement telt drie hoofdtoernooien (A, B en C) en vier amateur evenementen. Alle wedstrijden beginnen om 13.30 uur; op 1 februari om 12.30 uur. Rustdagen zijn ingeroosterd op 21, 26 en 29 januari. ChessVibes zendt zoveel mogelijk wedstrijden op internet uit, maar echte schaakfanaten komen zelf naar het toptoernooi en volgen alle partijen life, rijen dik voor monitoren.

 

Vishny Anand en Vladimir Kramnik komen niet, net zo min als Topalov. Toch is het toernooi een Top Grand Slam Event met veel hooggeplaatste schakers. De winnaars van vorig jaar: Carlsen en Aronian, zijn er wel bij. Corus is het Britse bedrijf, dat Hoogovens in IJmuiden overnam; Wijk aan Zee ligt er pal achter. Corus heeft een bijzondere band met het schaaktoernooi: zeventig jaar geleden begon een groep medewerkers van Hoogovens met een schaaktoernooitje in Wijk aan Zee. Het groeide uit tot een van de mooiste en hoogst geclassificeerde Chess Tournaments ter wereld. Het staalbedrijf verzekerde het publiek vorig jaar dat het schaaktoernooi nog zeker tot 2013 blijft bestaan. Daarmee staat vast dat het toernooi een 75e editie krijgt.

Lees ook:Corus Chess 2010
Lees ook:Tata Steel Chess in Wijk aan Zee – het Wimbledon van het schaken
Lees ook:Tata Steel Chess 2015 in Wijk aan Zee
Lees ook:Tata Steel Chess – nieuwe naam voor Corus Chess
Lees ook:Tata Steel Chess 2017 – schaaktoernooi Wijk aan Zee

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Corus Chess Tournament in Wijk aan Zee

  1. Chantal AFM

    Dank voor de berichtgeving.
    Ik zal uw mail ook vandaag nod
    ter kennis brengen aan alle clubleden
    van Fischer-z.

    met vriendeleijke groet,

    namens de redactie van F-z

    Chantal.

      /   Reply  / 
  2. Chantal AFM

    Dank voor uw berichtgeving.
    Ik zal de aankondiging van het toernooi
    ook terstond ter kennis brengen aan alle clubleden van Fischer-z

    met vriendelijke groet,

    namens de redactie van F-z

    Chantal A.F.M.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>