Theatermuseum in Stopera Amsterdam

Het Theater Instituut Nederland (TIN) wil vanaf 2013 als Theatermuseum een plek krijgen in de Amsterdamse Stopera. Door de bezuinigingen op cultuur krijgt het TIN vanaf 2013 geen subsidie meer. Het instituut maakte in juni bekend verder te willen als museum, om de unieke collectie van vier eeuwen theatergeschiedenis niet verloren te laten gaan. Het Ministerie van OCW en de gemeente Amsterdam moeten nog instemmen.

 

Naast de museumcollectie beschikt het TIN over een mediatheek: een informatie –en documentatiecentrum met circa 15.000 uitgaven en manuscripten afkomstig van theaterdisciplines uit binnen- en buitenland. Begin 2009 moest het instituut de schitterende grachtenpanden aan de Herengracht verlaten die op zich al een bezoekje waard waren. De mediatheek verhuisde naar de Sarphatistraat 53; de museumcollectie toert sindsdien in wisselende tentoonstellingen door het land.

Lees ook:Theatermuseum weg uit mooie grachtenpanden
Lees ook:Museum Fundatie Zwolle: Niet omkijken Orpheus!
Lees ook:Dode Zeerollen in Drents Museum Assen
Lees ook:Record Store Day Nederland
Lees ook:Vijfde editie Amsterdam Light Festival geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>