Theatermuseum weg uit mooie grachtenpanden

Soms is het gewoon jammer dat dingen veranderen. Het Theatermuseum zit in schitterende grachtenpanden aan de Herengracht in Amsterdam, die op zich al een bezoek waar zijn. Maar het museum gaat verhuizen. De monumentale panden aan de Amsterdamse Herengracht 166, 168 en 174 zijn begin dit jaar verkocht. Naast het Theatermuseum zitten daar ook de Mediatheek en kantoren van het Theater Instituut Nederland (TIN). Met de opbrengst wil TIN samen met Muziekcentrum Nederland een nieuw en eigentijds museum voor podiumkunsten in Amsterdam realiseren.

 

Maar voorlopig is dat nieuwe museum er nog lang niet. Als het Theatermuseum in het voorjaar van 2009 de Herengracht verlaat, gaat het met haar unieke collectie theatermaterialen op reis door het land er organiseert wisselende tentoonstellingen in musea, theaters en culturele instellingen. De eerste expositie wordt: ‘Niet omkijken, Orpheus, van de opera naar muziektheater’, dat op 1 februari opengaat in museum De Fundatie in Zwolle. De kantoren van het TIN en de Mediatheek verhuizen april 2009 naar de Sarphatistraat 47-55 in Amsterdam. De Mediatheek is voor het publiek toegankelijk.

Lees ook:Theatermuseum in Stopera Amsterdam
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht 2015 gaat door!
Lees ook:BankGiro Loterij steunt cultuur met 58 miljoen euro
Lees ook:AAA Festival Muziek en Kunst in Amsterdam
Lees ook:Museumbezoek blijft het goed doen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Theatermuseum weg uit mooie grachtenpanden

  1. Pingback: Eremedaille dirigent Gustav Leonhardt | Eropuit

  2. Pingback: Theatermuseum in Stopera Amsterdam | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>