Koninklijke familie compleet op Koninginnedag

Zaterdag 30 april is de complete Koninklijke familie bijeen om Koninginnedag te vieren. Dat is voor het eerst in jaren. Morgen bezoekt koningin Beatrix het Limburgse Thorn en Weert, samen met haar drie zonen en schoondochters, haar zus prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven met hun vier zonen en echtgenotes. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima komen er speciaal eerder voor terug uit Londen, waar ze het huwelijk van prins William en Kate Middleton bijwoonden.  

 

Voorgaande jaren was er altijd wel iemand van de familie om persoonlijke redenen afwezig. Zo waren vorig jaar prins Maurits (de oudste van Margriet en Pieter) er niet bij met prinses Marilène, omdat een goede vriend van hen was overleden. In 2008 en 2009 moest prins Bernhard jr. darmoperaties ondergaan. In 2007 was Máxima we niet bij, omdat ze net was bevallen van prinses Ariane. De NOS doet rechtstreeks verslag van het Koninklijk bezoek tussen 9.45 en 13.15 uur.

Lees ook:Maurits is Europa’s prins Charming
Lees ook:Winterpaleis Het Loo: terugkijken naar de tijd toen Prinses Margriet er met haar gezin woonde
Lees ook:Koningsdag nieuwe stijl zonder Beatrix, Margriet en Pieter
Lees ook:Leden Koninklijke familie bezoeken gewonden
Lees ook:NLdoet – vrijwillig meehelpen bij klussen in het hele land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>