Koningsdag nieuwe stijl zonder Beatrix, Margriet en Pieter

download (1)Koningsdag nieuwe stijl vindt dit jaar voor het eerst in Dordrecht plaats, op maandag 27 april. De prinsessen Beatrix, Margriet en Mabel en Pieter van Vollenhoven zijn daar niet bij. De koning en de koningin komen met hun drie kinderen, prins Constantijn en prinses Laurentien en de zonen van prinses Margriet met hun echtgenotes.

Dat is maandag bekendgemaakt tijdens de presentatie van het programma van Koningsdag in Dordrecht. Eerder werd al duidelijk dat de koning geen wandeling door de stad zou maken. Het bezoek aan Dordrecht zal ruim twee uur duren. De koninklijke familie komt om 11.00 uur over het water aan in Dordrecht en bekijkt vanaf een tribune op het Groothoofd een Grande Parade met meer dan vijftig vaartuigen van vroeger en nu.

Daarna gaat de familie per boot via de Wolwevershaven en de Nieuwe Haven naar de Grote Kerk voor een besloten evenement, het Bachfestival. Vervolgens gaat de groep met een elektrische bus naar  het Scheffersplein voor Made in Dordrecht, om lokale producten te proeven. Tot slot loopt het gezelschap naar Het Hof om daar de gerestaureerde gebouwen te openen en wordt de dag afgesloten op het Statenplein.

Lees ook:Eerste Koningsdag ‘nieuwe stijl’ maandag in Dordrecht
Lees ook:Koning, koningin en prinses Beatrix bij Koningsdagconcert in Dordrecht
Lees ook:Koningsdag vanaf 2015 in een nieuwe jas
Lees ook:Koningsdag gaat stevig op de schop
Lees ook:Leden Koninklijke familie bezoeken gewonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>