Winterpaleis Het Loo: terugkijken naar de tijd toen Prinses Margriet er met haar gezin woonde

IMG_20160524_163003Zaterdag 12 december begint Winterpaleis Het Loo, te bezoeken tot en met 3 januari. Rond de kerst wordt het paleis in Apeldoorn traditiegetrouw ingericht met kerstbomen in verschillende stijlen, groenversiering en feestelijk gedekte tafels. Deze kerst wordt teruggekeken naar de 70er jaren, toen Prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven en hun vier zonen er woonden. Zij waren de laatste bewoners van het paleis, dat daarna in gebruik werd genomen als museum. Prinses Margriet en haar man wonen nog wel op Het Loo, in een huis dat ze vlakbij het paleis lieten bouwen.

In de eetkamer staat de kersttafel gedekt, met geschenken, het favoriete speelgoed van de kinderen en de versierde kinderstoel van prins Bernhard, die op Eerste Kerstdag jarig is. Aan het plafond hangt een grote skelter in de vorm van een vliegtuig, een cadeau van de Koninklijke Luchtmacht, waarmee de prinsen Maurits en Bernhard op het voorplein speelden. Ook is de koperen wieg te zien waar alle vier prinsen in hebben gelegen en zijn er familiefilmpjes uit de privé-collectie van de prinses te zien, gemaakt door haar man. In de audiëntiezaal staat de gedekte tafel voor een huwelijksdiner, zoals toen Margriet en Pieter in de winter van 1967 trouwden. Ook hun trouwkleding is te zien. Op het Stallenplein is een schaatsbaan en in de kapel worden orgelconcerten gegeven.  Tickets en tijden: zie website.

Lees ook:Koninklijke familie compleet op Koninginnedag
Lees ook:Gouden huwelijk prinses Margriet & Pieter van Vollenhoven: dinsdag 10 januari
Lees ook:Kerst op Paleis Het Loo
Lees ook:Maurits is Europa’s prins Charming
Lees ook:Kijkdagen efstukken koningin Juiliana

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>