Eropuit tijdens tweede kerstdag

10881565_752690298141204_8521222569555479913_nOp eerste kerstdag is praktisch heel het land op slot, maar vrijdag 26 december, tweede kerstdag (in Groot-Brittannië: Boxing Day, genoemd naar de dag waarop de kerstkist met cadeautjes voor armen opengingen), hoeven we niet binnen te blijven: er zijn volop redenen om eropuit te trekken. Veel winkels in binnensteden openen hun deuren en beginnen met hun jaarlijkse winteruitverkoop, zoals de Bijenkorf. Shopping malls, meubelboulevards, tuincentra en toeristische attracties trekken op tweede kerstdag altijd altijd veel publiek.

Zie ook: derde kerstdag toch nog een witte kerst?

De meeste thema- en pretparken, dierentuinen en musea zijn op deze dag open. Wandelen in de frisse lucht kost niets, maar is goed voor lijf en leden na  het uitgebreide kerstdiner van de dag ervoor: bijvoorbeeld langs lichtobjecten in Amsterdam (de Illuminade), uitwaaien op het strand of wandelen in het bos. Voor de kinderen is er volop vertier tijdens de kerstvakantie en in veel steden staan tot het eind van de schoolvakantie (4 januari) ijsbanen en wintercircussen. Op eerste kerstdag begint de jaarlijkse Top 2000 op radio 2, met Beeld en Geluid als kloppend hart. Arnhem beleeft tot en met zondag 28 december de Arnhem TOP2000.

Lees ook:Tweede Kerstdag: een dag om eropuit te trekken
Lees ook:Maandag 26 december: eropuit tijdens Tweede Kerstdag
Lees ook:Eropuit tijdens tweede kerstdag
Lees ook:Eropuit op tweede kerstdag
Lees ook:Eropuit tijdens tweede kerstdag

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eropuit tijdens tweede kerstdag

  1. Theo Meijer

    gezellig hoor

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>