Illuminade Amsterdam: wandelen langs lichtobjecten

10408982_747980418612192_2358894154585035285_nOp 27 november ging de derde editie van start van het Amsterdam Light Festival: de vaarroute WaterColours komt langs lichtobjecten op en aan de grachten. Donderdag 11 december komt daar de Illuminade bij (2015: klik hier): een wandelroute in de avonduren van het Scheepvaartmuseum naar de Amstel langs 21 kunstwerken. Door de voorspelde harde wind zullen enkele werken op de openingsavond niet te zie zijn, meldt de organisatie.

De Illuminade biedt projecties op gebouwen, installaties op straten, pleinen en in parken en werken waar de wandelaar doorheen kan lopen. De avondwandeling duurt anderhalf uur en is gratis. Op de openingsavond onthullen kinderen het Kinder-Kunst-Recycle-Bos in de Hoftuin achter de Hermitage. Tijdens de openingstijden van de wandelroute zijn er lezingen, workshops en activiteiten in het Festivalhart (bij de Stopera), de Diaconie, de Hortus en het Artisplein. Thema dit jaar is Amsterdam Bright City. De vaarroute (niet gratis) duurt tot en met 18 januari, de Illuminade tot en met zondag 4 januari 2015.

Lees ook:Donderdag 10 december start Illuminade: wandelen langs lichtkunstwerken in Amsterdam
Lees ook:Amsterdam Light Festival nodigt kunstenaars uit voor editie 2014
Lees ook:Amsterdam Light Festival 2014
Lees ook:Donderdag 15 december opent Illuminade – wandelroute van Amsterdam Light Festival
Lees ook:Zaterdag 28 november opent prinses Beatrix Amsterdam Light Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>