Amsterdam Light Festival nodigt kunstenaars uit voor editie 2014

amsterdam-light-festival-2013Het Amsterdam Light Festival roept kunstenaars, ontwerpers, architecten en ingenieurs op een voorstel in te dienen voor kunstwerken op het festival. De derde editie van het Amsterdam Light Festival wordt gehouden in december 2014 en januari 2015 in de binnenstad van Amsterdam. De deadline voor inzending is 1 maart 2014. De tweede editie, die op 19 januari 2014 eindigde, was met ruim 550.000 bezoekers een groot succes. Het thema voor de volgende editie is ‘A Bright City’. Amsterdam Light Festival zal een ode zijn aan het leven in de metropool en een onverwachtse kijk bieden op cultuur, intellect, ondernemerschap, innovatie en kunst (bron: persbericht).

Op de komende editie van het festival zal er een groter onderscheid zijn tussen de vaarroute Water Colors en de wandelroute Illuminade. Water Colors bestaat uit grote, kleurrijke, monumentale werken en Illuminade biedt ruimte aan jong talent, experiment, interactie en de mengvormen van kunst en digitale technologie. Iedereen kan meedoen: met de ‘Call for Concepts’ roept het festival de internationale kunst-, design- en architectuurwereld op een eigen interpretatie van ‘A Bright City’ in te sturen. ’Wij hopen op kunstwerken die een standpunt innemen over de metropolis van vandaag als woon- en werkplek, en over het grote belang van steden voor onze culturele, kunstzinnige en economische vooruitgang,’ zegt Rogier van der Heide, artistiek leider van het festival. Een internationale vakjury beoordeelt de inzendingen. In de jury zit naast Van der Heide: Marloes Krijnen (directeur Foam), Jennifer Keesmaat (Chief Urban Planner, Toronto) en Cyril Zammit (Director, Dubai Design Days). De dertig winnaars worden op 15 april 2014 bekendgemaakt.

Lees ook: Scam City Amsterdam ‘is nep’

 

Lees ook:Donderdag 15 december opent Illuminade – wandelroute van Amsterdam Light Festival
Lees ook:Laatste week Amsterdam Light Festival
Lees ook:Vijfde editie Amsterdam Light Festival geopend
Lees ook:Illuminade Amsterdam: wandelen langs lichtobjecten
Lees ook:Zesde editie Amsterdam Light Festival geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>