Amsterdam krijgt Prostitutie-museum

amsterdam[1]De ene hand geeft, de andere neemt. Amsterdam krijgt een Prostitutie-museum in het hart van de Rosse Buurt. In dezelfde buurt waar menig hoertje moest verkassen omdat de gemeente het ene peeskamertje na het andere sloot. In de vrijgekomen ruimtes kwamen kleine ondernemers, zoals beginnende mode-ontwerpers. Wat zich daadwerkelijk in die kamertjes afspeelde, kan iedereen eerdaags in museum Red Light Secrets op de Oudezijds Achterburgwal 60 komen bekijken.

Bezoekers kunnen rondlopen in peeskamertjes achter de beroemde ramen met rood licht. Er zijn films te zien over de Wallen en het leven van prostituees. Er komt ook een educatiecentrum voor scholieren, die daar meer aan de weet kunnen komen over zaken als loverboys. Het museum gaat donderdag 6 februari open en is iedere dag te bezoeken van 12.00 tot 24.00 uur. Het museum is een samenwerking tussen belangenorganisaties uit de prostitutie wereld en de gemeente Amsterdam.

Lees ook:Mode op de Wallen
Lees ook:Prostituees mogen achter hun ramen blijven
Lees ook:Drastische plannen voor Amsterdamse Wallen
Lees ook:Amsterdam International Fashion Week
Lees ook:Amsterdam krijgt Nationaal Holocaust Museum en Holocaust Namenmonument Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>