Veiling boedel Land van Ooit

Het kinderpretpark Land van Ooit is failliet en de inboedel wordt vrijdag 8 februari geveild. Met de opbrengst moeten schuldeisers worden betaald. Maar één ding mag niet zomaar verdwijnen: het herdenkingsbosje met 47 bomen voor gestorven kinderen, met elk een herdenkingsplaquette en daaromheen knuffels en kaarsen. Vrijdag kunnen de eigenaren hun bomen komen uitgraven en hun knuffels en herdenkingsmateriaal weghalen, aldus de curator. Ouders zijn bang dat op die dag bulldozers rond racen en koopjesjagers erdoorheen banjeren. Klik hier voor een recent bericht van 3 maart. Zie hier ‘Vaarwel Land van Ooit‘.

Ouders plantten bomen bij het Land van Ooit als herdenking aan hun gestorven jonge kinderen. Op die manier waren zij vlakbij hun eigen wereldje: de wereld van ridders en prinsessen, waar de kinderen het voor het zeggen hadden. Het themapark in het Noord-Brabantse Drunen ging in 2006 al eens over de kop, maakte een doorstart, maar trok niet genoeg bezoekers. Daardoor gingen de poorten in november 2007 definitief op slot. De gemeente heeft het terrein voor 15,4 miljoen euro gekocht.

De gemeente Drunen wil het herdenkingsbosje behouden, maar veel ouders zijn bang dat alleen een anoniem stadsparkje overblijft, zonder plaquettes en knuffels. Velen willen de eiken dan ook uitgraven en herplanten, sommigen zelfs in hun eigen achtertuin. ‘De gemeente gaat hier erg laconiek mee om’, zegt een moeder van een overleden kindje. Sommige ouders hebben al geopperd dat de bomen misschien een plek kunnen krijgen in de Efteling.   

 

 

Lees ook:Knuffels MH17 krijgen nieuwe bestemming
Lees ook:Meest gelezen berichten in februari 2008
Lees ook:Vaarwel Land van Ooit: ‘Tot ooit’
Lees ook:Spullen Land van Ooit onder de hamer
Lees ook:Land van Ooit gaat open voor publiek – horeca in roze kasteel

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Veiling boedel Land van Ooit

  1. erik scheers

    Is er misschien iemand die weet wat er met het milenniumbos gebeurt??

    Hier is voor de eerste 2000 geborenen in 2000 een boom geplant. Blijft dit bos ook behouden, inclusuef plaquette, of wat gebeurd er mee????

      /   Reply  / 
  2. erik feenstra

    Bedoel je Milenniumbos Maastricht?
    In het Belgische Tongeren ligt ook een land van Ooit. Dat ligt niet ver daarvandaan. In Nederland vond ik alleen milenniumbossen, die ver van Drunen (waar het Nederlandse Land van Ooit ligt) afliggen, zoals in Raamsdonkerveen en Oranjebuitenpolder bij Rotterdam.

      /   Reply  / 
  3. erik scheers

    Ne, bij land van ooit in Drunen is dit als het goed is in 2000 aangeplant. Ik heb toen een geboortekaartje opgestuurd, waarna we een bevestiging kregen dat de naam van onze zoon ook op een plaquette bij het milenniumbos kwam te staan.
    We wilden nog altijd een keertje gaan kijken, maar nu zal het er wel mooit meer van komen………..

      /   Reply  / 
    1. Petra Schaap

      Ik lees dit nu pas, ruim 7 jaar later. Ook onze zoon had een geboorteboom met certificaat. Ik heb net gelezen dat het bos is gekapt…maar is de plaquette ook weg? Weet iemand meer?

        /   Reply  / 
      1. Erik Feenstra Auteur

        Misschien kunt u bij de gemeente Heusden terecht? Drunen maakt daar deel van uit.

          /   Reply  / 
  4. erik feenstra

    Sorry; ik geeft het op …
    Ik heb van alles en nog wat geprobeerd, maar ik vind nergens iets over een Millenniumbos. Misschien kan je bij de gemeente Heusden terecht? Sinds kort is Drunen bij deze gemeente ingelijfd.

      /   Reply  / 
  5. Bjorn

    Weet iemand of het park zo af en toe nog open is om het gewoon voor de allerlaatste keer te bezichtigen en herrineringen op te doen? als ik wist dat ze gisteren open waren was ik gisteren nog even wezen kijken.

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Spullen Land van Ooit onder de hamer | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>