Vaarwel Land van Ooit: ‘Tot ooit’

De poorten van het kinderpretpark Land van Ooit zijn definitief op slot. Afgelopen weekend trokken de kijkdagen ruim 8000 bezoekers. Potentiële kopers kwamen af op de ruim 3400 attributen, die vanavond en morgen via de website van veilingbureau Troostwijk worden geveild, maar daarnaast kwamen trouwe fans en medewerkers afscheid nemen van hun park. Het Land van Ooit in het Noord Brabantse Drunen opende in 1987 als land van ridders, kastelen, prinsessen en veel fantasie. Het themapark ging in 2006 al eens over de kop, maakte een doorstart, maar trok niet genoeg bezoekers. Het kinderparadijs werd in november 2007 failliet verklaard. De gemeente Heusden, waaronder Drunen valt, heeft het terrein voor 15,4 miljoen euro gekocht. Zie ‘Radio 538 zoekt bewoner kasteel‘.

Via de online veiling kon tot 17.00 uur worden geboden. Tot nu toe kwamen bijna 15.000 biedingen binnen op de 3500 veilingstukken. Het hoogste bod was 12.750 euro voor een houten ridderfort, meldt veilingbureau Troostwijk. De opbrengst van de verkoop gaat naar de schuldeisers, waaronder de Belastingdienst. Het was een triest weekend voor de trouwe fans en niet te vergeten voor de vroegere werknemers: de ‘Ooiters’. Zij paradeerden jarenlang met alle liefde en plezier rond door het park als ridders, hofdames, tovenaars en baronnen. Sommigen brengen bij het verlaten van het park voor de laatste keer de hoffelijke Land-van-Ooit-groet en fluisteren: ‘Tot ooit’.

 

 

Lees ook:Spullen Land van Ooit onder de hamer
Lees ook:Veiling boedel Land van Ooit
Lees ook:Voorjaarsfair Lentiade in voormalig Land van Ooit
Lees ook:Mysticfair Land van Ooit
Lees ook:WTC EXPO komt met Landbouwbeurs nieuwe stijl

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vaarwel Land van Ooit: ‘Tot ooit’

  1. Pingback: Mysticfair Land van Ooit | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>