De AutoRAI is weer terug in Amsterdam!

IMG_20160511_174002De AutoRAI is weer terug in Amsterdam! Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 april is vrijwel de complete RAI in Amsterdam het domein van de AutoRAI 2015. De dag ervoor opent premier Mark Rutte de beurs. In bijna 120 jaar is de AutoRAI uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats van autofans, waar ze om het jaar reikhalzend naar uitkijken. De autobranche kreeg het zwaar voor de kiezen en in 2013 ging de beurs in de RAI voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog niet door.

Zie ook: Techno Classica 2015 in Essen

Nu de malaise voorbij lijkt, zit ook de autoverkoop weer in de lift. De tweejaarlijkse autobeurs bestaat in deze vorm sinds 1900 en werd tweemaal eerder afgelast: in de Eerste en de  Tweede Wereldoorlog. Nu kunnen autoliefhebbers hun hart als vanouds weer ophalen in de RAI, met 90 primeurs, speciale uitvoeringen, supercars en bijna honderd klassiekers. Op de beursvloer zijn bijna vijftig automerken vertegenwoordigd met bij elkaar zo’n vijfhonderd auto’s. Op Fiat en Alfa Romeo na zijn alle grote merken aanwezig.

Er zijn veel Nederlandse primeurs, Porsche komt met een wereldprimeur en de TU Delft presenteert haar nieuwe wagen op zonne-energie, voor de World Solar Challenge in Australië. Speciale aandacht is er voor design, ook voor designiconen uit het verleden. In de Racehal ligt een circuit waar bezoekers gratis mee kunnen rijden in een Ferrari, Lamborghini of Aston Martin. Voor kinderen is er de Mattel Hot Wheels Play Zone en met de nieuwste Hot Wheels miniaturen kunnen ze de coolste autobanen bouwen. Bezoekers mogen zelf testritjes maken op het buitenparcours. De beurs is te bezoeken van 11.00 tot 22.00 uur, in de weekende nvan 10.00 tot 17.00 uur. Tickets: zie website.

 

 

Lees ook:AutoRai 2013 gaat niet door
Lees ook:Alternatief voor de AutoRai in Zaandam
Lees ook:Second Home International 2010 in de Jaarbeurs
Lees ook:AutoRAI 2009 gaat gewoon door
Lees ook:Putten creëert drie luisterplekken over ‘de Razzia van Putten’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>