Putten creëert drie luisterplekken over ‘de Razzia van Putten’

Gelderland-PositionHet Gelderse dorp Putten creëert drie luisterplekken op locaties die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Tweede Wereldoorlog waar bezoekers het verhaal kunnen beluisteren over de razzia van Putten. In de nacht van 30 september op 1 oktober 1944 voerden de Duitse bezetters een razzia uit in het dorp, waarbij 600 mannen naar verschillende concentratiekampen werden weggevoerd.

Uiteindelijk keerden slechts 48 mannen na de oorlog terug naar het dorp aan de westrand van de Veluwe. De razzia was een vergeldingsactie nadat leden van een verzetsbeweging tussen Putten en Nijkerk keen auto met Duitse officieren in een hinderlaag hadden beschoten. De luisterplekken zijn een onderdeel van Liberation Route Europe, een Europees netwerk van locaties met informatie over historische gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nederland telt bijna 180 van dit soort luisterplekken.

Lees ook:Opnieuw auto’s beschoten bij Rotterdam
Lees ook:Nijkerk viert feest: 600 jaar stadsrechten
Lees ook:Halve finales EK badminton Almere
Lees ook:Elf auto’s en stadsbus beschoten op de A13
Lees ook:Oranjedames in finale EK Badminton

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>